PBO JEUGDCUPTOUR

De PBO Jeugdcuptour is de verzamelnaam van een aantal Jeugdcups binnen de provincie Oost-Vlaanderen. Het is een open jeugd circuit voor alle badmintonners van -9 tot -17 jaar. Doel van de PBO Jeugdcuptour is elke jeugdspeler, aangesloten bij een Oost-Vlaamse club die lid is van PBO vzw, kennis te laten maken met badmintonnen op een tornooi.

Elke jeugdspeler speelt in de eigen leeftijdscategorie minimaal 3 wedstrijden tegen leeftijdsgenoten. Er wordt steeds een ranking opgemaakt, zodat op het einde van het badmintonseizoen, een winnaar per reeks kan worden aangeduid.

PBO vzw organiseert de Jeugdcuptour in samenwerking met een aantal clubs, zowel in enkel als in dubbel en gemengd.

Dus ben je jeugdspeler en wil je proeven van tornooien en competitie? Aarzel dan zeker niet om in te schrijven voor één (maar liefst meer) Jeugdcups. Je kan de data terugvinden op deze pagina, maar ook op onze startpagina.

Nieuw dit seizoen:
Vanaf de derde Jeugdcup van dit seizoen, worden de enkelreeksen onderverdeeld in een A- en een B-reeks. Op die manier zouden de spelers beter verdeeld moeten worden en moet het spelplezier nog stijgen. In dubbel en gemengd is er geen onderverdeling. In alle disciplines zijn er geen reekshoofden meer.

Omdat dit een heel nieuwe manier van spelen en plannen is, vragen we jullie nu reeds om alles goed na te lezen in het reglement van de Jeugdcup en de bijhorende bijlagen. Het volledige, reeds vertrouwde speelschema, werd door elkaar gegooid, maar 1 belangrijk uitgangspunt is blijven bestaan. Elke deelnemer aan de PBO Jeugdcuptour speelt minimaal 3 wedstrijden. Grootste verschil is de nieuw verdeling van punten, waardoor normaliter de eindwinnaars veel later bekend zullen worden.

Alvast veel spelplezier in alle reeksen.